Alle fabrikanten hebben inmiddels wel een soort 'connect module' de werking is in veel gevallen vergelijkbaar. Wel zijn er verschillen in de mogelijkheden van zo'n module.

U heeft in ieder geval een smartphone of tablet nodig om uw robot te bedienen of in te stellen. 

De meeste merken gebruiken Blue-tooth als protocol en dit zit op vrijwel elke telefoon. Het instellen van de Blue-tooth verbinding werkt over het algemeen vrij eenvoudig. Blue-tooth wordt niet voor niets ook gebruikt voor draadloze headsets en koppelingen naar uw autoradio. 

Als er onverhoopt een storing optreed kan het oplossen ervan enorm veel uitzoekwerk zijn. Het probleem kan namelijk aan de robotmaaier-zijde maar ook aan uw telefoon liggen. En van telefoons zijn er zoveel types en soorten dat wij hier geen standaard oplossing voor hebben.  

Blue-tooth werkt over het algemeen slechts op korte afstand (maximaal 7-10 mtr) u moet dus vrij dicht bij uw robotmaaier in de buurt zijn om deze te bedienen.

Robomow heeft in al haar PRO-Robobotmaaiers (RX, RCen RS) een GSM-kaart ingebouwd.  Hiermee kan uw Robomow een sms-bericht naar uw telefoon sturen als er een probleem zou zijn. Daarnaast kunnen wij, via de Robomow-server met deze GSM-kit ook een diagnose opvragen van uw robotmaaier. Een eventuele reparatie kan daardoor veel efficiënter worden uitgevoerd. 

Ambrogio heeft voor haar topmodellen (L250i en L350i) ook een connect-module via het GSM-netwerk standaard ingebouwd. Deze werkt samen met GPS zodat u via uw smartphone, mits verbonden met internet,  waar te wereld u ook bent uw robotmaaier onder beheer houdt.  Door het zogenaamde geofencing kunt u zelfs een bericht ontvangen zodra uw robot buiten het door u ingestelde gebied komt.  U kunt hiermee 'live' uw robot volgen op google-maps. 

Het instellen en gebruik van deze nieuwe mogelijkheden vallen buiten de normale installatie. De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd en zeer regelmatig komen er nieuwe snufjes bij. Met een beetje 'gevoel' voor techniek komt u een flink eind,  maar belangrijk is het om te weten dat al deze nieuwe snufjes niet noodzakelijk zijn om een perfect mooi en strak gemaaid gazon te krijgen.