• Beschrijving

Logisch eigenlijk want een robotmaaier is meestal binnen 2 jaar al ruim terugverdiend

Al geruime tijd zijn er verschillende soorten robotmaaiers te koop.
Met argusogen volgden wij deze ontwikkeling en raakten telkens weer een "maaiklant" kwijt aan de robotmaaier. Logisch eigenlijk want een robotmaaier is meestal binnen 2 jaar al ruim terugverdiend.
Deze 'overstappers' zijn erg tevreden over het resultaat en merken dat het gras dichter en voller wordt. Mos verdwijnt en onkruid heeft moeite met de concurrentie van het gras. 85% van de robotmaaier-bezitters noemt de aanschaf van een robotmaaier "de beste investering ooit


Wie eenmaal een robotmaaier heeft gehad wil nooit meer zonder!

In 2010 hebben wij een serieuze inventarisatie gedaan en alle beschikbare robotmaaiers onderzocht. De 'beste' merken uit deze voorselectie hebben wij vervolgens op ons proefveld ge├»nstalleerd. 

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat, als we alle argumenten afwegen (betrouwbaarheid, service, maaibeeld, aanschafprijs en storingsgevoeligheid) er toch veel verschil is tussen de verschillende merken.

Het ene merk blijft mikken op de oude principes en krijgt geen robuuste betrouwbare maairobot op de markt terwijl een ander merk zich volledig toe op de nieuwe techniek, niet geremd door regels en wetten, een volledig nieuwe weg is ingeslagen en als winnaar uit de markt komt.

Er zijn bekende merken welke welke zich volledig hebben verkeken op het fenomeen robotmaaier en hebben nog geen werkend model uitgebracht. Een ander zeer gerenommeerd grasmaaier-merk laat nu maairobots bouwen door de concurrent waardoor enkel het uiterlijk het verschil maakt.

Dat robotmaaiers 'hot' zijn blijkt uit het grote aanbod van de verschillende merken en de toetreding van vrijwel alle merken; Stiga, Wolff, John Deere, Viking, Honda en Husqvarna zijn toch bekende namen in de tuinmachine-wereld.

Bijna 20 jaar geleden werd de eerste maairobot ontwikkeld en pas nu kan men zeggen dat er een volwassen en volwaardig alternatief is voor zelf maaien.

De toonaangevende fabrikanten brengen onder verschillende merken dezelfde maairobot op de markt. Vaak is het uiterlijk het enige verschil soms alleen de kleurstelling. 

Een goed doordachte aanleg van de maairobot is essentieel voor een goed resultaat. Het moet gewoon kloppen. Dat lijkt natuurlijk logisch maar er zijn voorbeelden genoeg dat een goede machine niet tot zijn recht komt omdat de aanleg niet correct is uitgevoerd (is dat dan de schuld van de maairobot?).