Onderhoud

Helaas is het niet zo dat u helemaal niets meer hoeft te doen

U bepaalt zelf of, en wanneer u uw machine controleert

Eigenlijk is het een wekelijkse schoonmaakbeurt waarbij u ook de wielen en het maaimes controleert op beschadigingen of overmatige vervuiling (hiervoor heeft u ongeveer 5 min. per week nodig)

  • controleer wekelijks de messen. mogelijk is er vuil aangekoekt, draadjes om de as gewikkeld of schade door steentjes, tuingereedschap.
  • reinig de machine eens per maand, met een vochtige doek.
  • een jaarlijkse onderhoudsbeurt (incl. software update) is zeer raadzaam en verlengt de levensduur aanzienlijk. Het best kunt u deze  ‘grote’  beurt in de winter plannen zodat de robot weer helemaal klaar is voor een compleet maaiseizoen zonder mankementen.

 Full-service
Omdat u uw maaier niet voor een jaar aanschaft hebben wij een full-service programma. Met dit programma zorgen wij ervoor dat uw maaier optimaal blijft werken. Jaarlijks halen wij uw maaier dan in de winter op voor een winterbeurt, de software wordt dan ge-update en lagers gesmeerd, messen vervangen of geslepen, de accu’s gecheckt, kortom als de maaier in het voorjaar terug wordt gebracht is uw maaier weer helemaal klaar voor zijn taak.