Robomow

Een gazon zonder zorgen?

Thuis voelen we ons het best! Welkom bij Robomow, een totaal nieuwe manier van maaien. De robotmaaiers van Robomow sluiten perfect aan bij uw lifestyle en vinden meteen een plekje in uw leven en tuin. Robomow is makkelijk voor het gazon (installeer het basisstation naast het gazon bijv. in de border), makkelijk voor de gebruiker (communiceer met uw robot via uw smartphone) en makkelijk voor het hele gezin (uw robot houdt rekening met uw wensen en agenda zodat u optimaal kunt genieten). Robomow is uw beste teamspeler.

Wat is een robotmaaier?

Een robotmaaier is de moderne opvolger van de traditionele handmaaier, benzinemaaier of de zitmaaier. Robotmaaiers werken geruisloos en volledig zelfstandig. Ze zijn ontworpen om u tijd en geld te besparen, zodat u kunt genieten van andere activiteiten met familie en vrienden. De moderne robotmaaiers worden voortdurend intelligenter. Ze vinden zelfstandig het basisstation terug, plannen zelf hun maaibeurten en hebben nauwelijks menselijke interventie nodig. U kunt ze zelfs eenvoudig bedienen met uw smartphone! Leuk om te weten: Robotmaaiers zijn de op één na grootste categorie van huishoudrobots!

De Robomow-familie bestaat uit 5 modellen

De ROBOMOW-RK

De Robomow RK is de grote verrassing van 2021.
Dankzij zijn vermogen om de randen mee te maaien en het nieuwe gepatenteerde maaisysteem krijgt u een gazon dat in alle opzichten de aandacht trekt. De enige robot die tot buiten de wielbasis ook maait!

De stilste Robomow ooit! Voorzien van 360 graden detectiesysteem.

Maaien

Maaibreedte: 21 cm
Maaihoogte: 20-100 mm
Max. helling :45% (niet nabij de rand)
Vertrekpunten: 4
Geluidsnivo: minder dan 60dB
Maaimotoren: borstelloos
Aandrijfmotoren: borstelloos

Afmetingen

Afmetingen robot 50 x 38 x 31 cm
Netto gewicht 15 kg

Wielen met open profiel en rubbernoppen voor goede tractie • Inclusief basisstation • Maaibreedte 21cm • Maaihoogte 20-100mm • Maaitijd 50-60 minuten • Laadtijd 60-120 minuten • tot 4 extra subzones/vertrekpunten • Borstelloze maai- en wielmotoren • Zeer stil, geluid onder de 60 dB • Zwevend maaidek volgt oneffen terrein • Zelfreinigend maaidek en wielen • Lithium Ion Accu 18.15 V • Hellingen 45% (24°) en 20% nabij draad • Regensensor • Anti diefstal • Color Touchscreen 4.3″ Display • Anti-diefstalbeveiliging • Geluid <60 dB

Connectiviteit

Robomow App 2.0 ✔
LCDscherm: 4,3″ touchscreen
Diefstalbeveiliging: ✔
Maaischeme: ✔
Zwevend maaidek: ✔
Blutooth: ✔BLE
GSM-module:✔ (alleen Pro – modellen)
Robohome: optioneel
Garantie: 3 jaar! (1 jaar extra na registratie)

De ROBOMOW-RS

De Robomow RS is de grootste en naar onze mening de ‘beste’ Robomow. De 2 scherpe messen maaien samen een enorme breedte en dat maakt deze robot geschikt voor de grotere gazons. Een mooie eigenschap is het zwevende maaidek waarmee de contouren van uw gazon optimaal worden gevolgd.

De informatie heeft betrekking op de volledige reeks. Klik op het gewenste model om de specificaties te zien.

Maaien

Maaibreedte 56 cm
Maaihoogte 20-80 mm
Max. helling 36% (niet nabij de rand)
Vertrekpunten 4
Maaivermogen 400 Watt

Connectiviteit

Robomow App 2.0 ✔
Spraaksysteem (Alexa) ✔(op geselecteerde modellen)
Web app (MyRobomow) ✔(op geselecteerde modellen)
Vind mijn Robomow ✔ (op geselecteerde modellen)

Afmetingen

Afmetingen robot 73,5 x 66 x 31 cm
Netto gewicht 20,2 kg

De ROBOMOW RC


De compacte veelkunner: Robomows knapste maaier tot nu toe. Een perfecte match met uw prachtige gazon. Specifiek voor de RC-modellen is de asymmetrische bouw. Het maaimes staat uit het midden geplaatst waardoor de tot buiten de wielen maait. En dat is nu wat robomow “randmaaien” bijzonder maakt.

De informatie heeft betrekking op de volledige reeks. Kijk bij een specifiek model voor de kenmerken.

Maaien

Maaibreedte28 cm
Maaihoogte15-60 mm
Max. Helling 36% (niet nabij de rand)
Vertrekpunten 3
Maaivermogen200 Watt

Connectiviteit

Robomow App 2.0 ✔
RoboVision —
Spraaksysteem (Alexa) ✔(op geselecteerde modellen)
Web App (MyRobomow) ✔(op geselecteerde modellen)
Vind Mijn Robomow ✔(op geselecteerde modellen)

Afmetingen

Afmetingen Robot 63 x 46 x 21 cm
Netto Gewicht11,4 kg

Robomow RT

De Robomow RT is een geheel nieuwe robotmaaier. Direct afgeleid van de RX-serie. Voor de komende jaren (va.2021) zal dit de kleinste robot en voordeligste robot uit de familie van Robomow zijn.
Er zijn 2 modellen, de RT300 en de RT700. Op dit moment (maart 2021) is er nog geen ervaring over de werkelijke capaciteit van deze beide modellen.
Op ons gevoel, en vaak zitten we er niet naast. Is de RT300 voor kleide en eenvoudige gazons tot 100m2 geschikt en zou de RT700 veilig het dubbele kunnen maaien. Laat je niet verleiden tot de door de fabrikant opgegeven capaciteit, want dit geldt alleen onder ideale omstandigheden en bij zeer matige groeicondities van het gras!

Voor de volledigheid van ons programma nemen wij de RT-serie wel op in ons assortiment maar met enige terughoudendheid. Volgens Robomow is het aan hun om het tegendeel te bewijzen.

Maaien

Maaibreedte 18 cm
Maaihoogte 15-60 mm
Max. Helling 30% (niet bij de rand)
Vertrekpunten Tot 2
Maaidek: zwevend

Diversen

Accu: Li-Ion 10,2 Ah
Energieverbruik: tot 14 kWh/Mnd
Garantie: 3 jaar

Connectiviteit

Robomow App 2.0 Ja
Roboconnect (Alexa) Ja
Web App (MyRobomow) Ja (RT700)

Robomow RX

De kleinste robot uit de Robomow-familie. In 2018 met de introductie werd met deze robotmaaier een prijsdoorbraak gehaald. De Robomow RX12u; een robotmaaier onder € 500 Al snel bleek dat de RX12u de opgegeven capaciteit absoluut niet waar kon maken. De accu is van het ‘ouderwetse’ lood-zuur type en deze moet, net als de RX20, ruim 20 uur opladen om geheel vol te zijn. Daarnaast heeft de RX12u geen programma, u moet dus zelf (dagelijks) het maaien starten. Vanaf de RX20 is er wel een weekprogramma op de robot en de RX50 heeft een weekprogramma en moderne “Li-ion” accu.

Voor de volledigheid van deze website vermelden wij de specificaties van de RX-robots. Voor een zeer eenvoudig gazon met beperkte oppervlakte kan een Robomow RX eventueel een goedkoop alternatief zijn. Kies dan voor de RX20 of beter nog de Robomow RX50 .

Maaien

Maaibreedte 18 cm
Maaihoogte 15-45 mm
Max. Helling 15% (niet bij de rand)
Vertrekpunten Tot 2 (RX50)
Maaivermogen 100 Watt

Connectiviteit

Robomow App 2.0 Ja
RoboVision —
Spraaksysteem (Alexa) Ja (op geselecteerde modellen)
Web App (MyRobomow) Ja (op geselecteerde modellen)
Vind Mijn Robomow Beschikbaar (optie)

Afmetingen

Afmetingen Robot 53 x 42 x 26 cm
Netto Gewicht 7,5 kg

De robotmaaiers van Robomow zijn sterk, snel en handig. Ze garanderen een gebruikersvriendelijke, tuinvriendelijke en gezinsvriendelijke robotmaaier.