Meer over: Robot – stress

Heeft uw robotmaaier ook last van stress?

Het klinkt een beetje vreemd, dat geef ik graag toe.
Maar uw robotmaaier kan echt lijden aan stress. Hij/zij werkt onafgebroken en komt er niet  mee rond. Langzamerhand gaat uw gazon er steeds iets minder verzorgd uitzien.

Hoe kan dat?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn maar de meest voor de hand liggende oorzaak in deze periode (augustus 2021) is het bijzonder groeizame weer van de afgelopen weken.
De temperatuur is bijna optimaal, rond 20 graden, en ook ’s nachts koelt het niet veel af.  Tel daarbij de lange licht-periode en het feit dat er aan vocht geen gebrek is.
Onder deze groei-omstandigheden kan gras tot 1 cm per dag groeien (als er voldoende meststoffen aanwezig zijn).

Optimistische fabrikanten:

Het nadele van de hevige concurrentie onder robotmaaier-fabrikanten; ze maken alles mooier dan het is:  De capaciteiten worden zo mooi mogelijk voor gespiegeld.
500 -1000 – 2000 m2 het houdt niet op.

Belangrijk om te weten:

Onder deze groeiomstandigheden kloppen de opgegeven maaicapaciteiten NIET!
Niet voor niets adviseren wij om bij uw keuze van een robotmaaier royaal uit te pakken.

Zeker in verhouding tot de werkelijke capaciteit (zie kader) is de meerprijs voor een ‘zwaardere’ robot absoluut geen overbodige luxe.

Voorwaarden voor het benaderen van de aanbevolen of maximale gazongrootte:

 • een gazon bestaand uit 1 veld
 • geen obstakels
 • een ideaal, rechthoekig veld
 • een niet te drassige bodem
 • geen hellingen
 • bij een nieuwe accu
 • scherpe (nieuwe) messen
 • 24 uur per dag maaien
 • 7 dagen per week maaien
 • gemiddeld, niet te snel groeiend gras

Regelmatig onderhoud helpt:

Reinig regelmatig uw robotmaaier. Een vuil maaidek geeft een veel minder mooi maairesultaat en kost meer energie.  Wielen die volledig vervuild zijn vragen veel meer kracht en daarom van de robotmaaier minder lang maaien(rijden) op een volle accu.

Messen:

scherp messen snijden uw gras veel mooier, geven geen flets gazon (wit-grijze waas). Zeker voor de kleinere robotmaaiers (minder sterke maaimotoren) neemt het toerental van het maaimes af indien deze minder scherp is.  Het gevolg uw gras wordt meer gekneusd dan gemaaid en geeft bruine rafelige grassprieten.

Waarom zou u kiezen voor Automaai

Onze installateurs
Kleine aanpassingen grote gevolgen; door onze ‘groene’ kijk op uw tuin kunnen wij de grootste garantie geven op een betrouwbare en efficiënte aanleg van de robotmaaier. Een kleine aanpassing als het ophogen van een bloemborder, het plaatsen van een extra tegel of het effenen van een stukje gras kan de betrouwbaarheid van een robotmaaier met sprongen doen verbeteren. Ook daarom is een hovenier-robotmaaierinstallateur zo’n goede keuze!
Uw eigen hovenier
Geen enkel probleem, waarschijnlijk kennen wij elkaar al, wij leveren veel rozen en bijzondere planten aan collega-hoveniers. Wij hebben al meerdere robotmaaiers geplaatst bij klanten van andere hoveniersbedrijven vaak op advies van en in overleg met deze hoveniers.

 • bel voor een afspraak: 06-23474552
 • mail naar: info@automaai.nl
 • kom gerust langs: (op afspraak maken wij graag tijd voor u vrij)
  Achter de oude tuinmuur bij kasteel Twickel
  Twickelerlaan 13
  7495 VG  Ambt Delden